Wat is het verschil tussen De Groote Ontsnapping en Loevestein Bezet!?

De Groote Ontsnapping is een traditionele Escape Room. Met een kleine groep mensen wordt je opgesloten in een ruimte en is er een tijdslimiet van 60 minuten om alle puzzels op te lossen en te ontsnappen.

Loevestein Bezet!  is een zogeheten real life game, waarbij jouw groep in 4 teams wordt verdeeld. Er zit een stuk rollenspel in, waarbij jullie met zijn allen terugreizen naar 1570, maar ook een stuk puzzelen! Dit is dus geen kamer waarin je wordt opgesloten.

Spelen we echt in het kasteel?

De Groote Ontsnapping: Ja, de escape room zit in het originele poortgebouw van het kasteel.

Loevestein Bezet!: Nee, dit spel wordt gespeeld in één van de bijgebouwen van het slot.

Is er een minimum leeftijd?

De Groote Ontsnapping (escape room) is geschikt voor alle leeftijden, wel dient minimaal één deelnemer 18 jaar of ouder te zijn. Kinderen kunnen het beste meespelen als zij 10+ zijn, anders is het een beetje lastig voor ze.

Loevestein Bezet! is geschikt voor spelers boven de 16.

Met hoeveel mensen kunnen we het beste deelnemen?

De Groote Ontsnapping: De kamer kan met 3 tot 7 personen tegelijk worden gespeeld. Voor scholen gelden andere aantallen, neem hiervoor contact op met Slot Loevestein.

Loevestein Bezet!: Dit spel kan worden gespeeld met 8 tot 24 spelers. Ook is dit spel in tweevoud te spelen, voor een maximum van 48 spelers.

Krijg ik korting met een Museumkaart?

Nee, de ervaring staat los van een bezoek aan het kasteel. Met uw Museumkaart kun je wel het slot bezoeken tijdens reguliere openingstijden, maar voor de escape room geldt een los tarief.

Kunnen we een groep van meer dan 7 personen boeken?

De Groote Ontsnapping: Het is niet mogelijk om met 8 of meer personen Escape Loevestein te spelen. Bij grotere groepen raden wij aan twee of meer aaneengesloten boekingen te maken, of om Loevestein Bezet!  te boeken.

Loevestein Bezet!: Dit spel is speelbaar vanaf 8 personen!

Durf ik het wel aan?

Escape Loevestein is een spannende ervaring, maar zeker niet eng. Ten alle tijden is het mogelijk om uit de ervaring te stappen mocht je het alsnog benauwd krijgen.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Reserveringen kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos geannuleerd worden. Daarna brengen wij 60% van de kosten in rekening.

Kan ik ter plekke betalen?

Jazeker, het is mogelijk om op locatie met pin te betalen. Contant betalen kan helaas niet.

Is Escape Loevestein toegankelijk voor rolstoelen?

Nee, gezien de locatie in een authentieke kasteeltoren kunnen rolstoelen en rollators helaas niet mee naar boven.

Kan ik met mijn bedrijf een uitje boeken?

Jazeker, in overleg kunnen wij een offerte op maat leveren, voor bijvoorbeeld het spelen van de escape room in een aantal groepen, het spelen van Loevestein Bezet!, bezoek aan het museum, een speciale rondleiding door het kasteel, lunch of diner. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Is de Escape Room veilig?

De Escape Room is erg veilig. Zo wordt de ruimte periodiek gecontroleerd door de brandweer, hangen er in iedere ruimte brandmelders, noodknoppen, brandblussers en noodverlichting. Ook is er ten alle tijden een vluchtweg vrij toegankelijk, hebben onze medewerkers allemaal een BHV certificaat en kijken ze altijd toe!

Escape Loevestein
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 00 31 6 39 76 43 54
Exploitatie door Novitas Heritage
KVK: 65527801 • BTW: NL856148362B01